från varmbadhus till skeppshandel

I den gamla vackra tegelbyggnaden från 1867, belägen mitt mellan handelshamnen och marinan, finner du Ystad Skeppshandel.

Huset byggdes ursprungligen som varmbadhus och här fanns det badkar, bastu och till och med ett speciellt ljusrum. Det fungerade som varmbadhus under nästan 100 år. Då stod det nya Fritidsbadet klart och byggnaden togs över av Klemans Mekaniska Verkstad, som huserade här fram till början av 1990-talet. Sedan dess har den anrika byggnaden varit skeppshandel, först med namnet Tackel & Tåg under ledning av Christina Sandqvist och Lars Nyman, som etablerade en verksamhet känd både nationellt och internationellt för sin spännande butik, sitt breda sortiment och samlingen av marina antikviteter.

Jens & Jakob tar över

2018 fick vi, Jens och Jakob Olsson förtroendet att överta verksamheten och företaget bytte namn till Ystad Skeppshandel.

Jens har en bakgrund i detaljhandeln, är den du dagligen träffar i skeppshandeln. Jens har det huvudsakliga ansvaret för både inköp och försäljning. 

Jakob, som delar sin tid mellan en tjänst som överstyrman på tankbåt och skeppshandeln möter du av förklarliga skäl bara då och då.

Med en farfar, som arbetat till sjöss och uppväxta i en familj med båtliv som en självklar del av fritiden, känns det fantastiskt kul för oss att få möjligheten att driva ett företag som detta.

Glädjen över de dagliga mötena med människor, att kunna hjälpa till och att få ta del av spännande berättelser gör jobbet till ett äventyr. Att få tillbringa dagarna i denna miljö av tjärdoft är fantastiskt och du är alltid välkommen in för att dela den med oss!

Vi ses i Skeppshandeln!

Vi som jobbar här

Jens Olsson
ÄGARE

Jakob Olsson
ÄGARE