Om oss!

I det gamla varmbadhuset från 1800-talet har det under de senaste 20 åren funnits en ikonisk butik, Tackel och Tåg, fylld till bredden med saker för skepp och marint liv. Vid årsskiftet togs stafettpinnen över, och det är nu bröderna Jakob och Jens som driver vidare butiken under namnet Ystad Skeppshandel.

De bägge bröderna är uppväxta med båt och har båda ett stort sjöfartsintresse. Jakob arbetar även halvtid som styrman på ett tankfartyg, och brodern Jens jobbade tidigare i en annan butik. Det var inget som hade planerats, men när de såg att butiken var till salu kunde de inte låta bli. Det var väldigt spontant men kändes bra, så de slog till!

De planerar nu att fortsätta i samma linje som de förra ägarna med vackra gamla antikviteter, båttillbehör och marin inredning. Men de tänker även utveckla sitt koncept med funktionskläder som passar både seglaren och den vanliga ystadbon som vill promenera i regnrusket.

Skulle ni vilja veta mer? Då är ni varmt välkomna in i butiken och prata direkt med någon av oss. Vi svarar mer än gärna på eventuella frågor ni kan ha!

%d bloggare gillar detta: