Välkommen till vår butik i Ystad – en riktig skeppshandel!

Vi är stolta över att vara en av de få riktiga skeppshandelsbutiker som finns kvar och vi vågar sticka ut och påstå att vi är en av landets största i sitt slag med vårt unika och breda sortiment.  

Att berätta om allt som finns i butiken skulle ta lite väl stort utrymme men här följer en sammanställning av en del av sortiment och varumärken.

Båtvård och båttillbehör

Under denna rubrik ryms allt från rengöringsmedel och färg till impellrar och filter, från riggbultar och vindex till toapackningar och skarvsladdar. Våra leverantörer är framför allt Nautec, Comstedt, Navinordic, Seldéns, Frigus, Cleassons trätjära, Epifanes, Sörens Färgkultur.  

Tågvirke   

Från tunnaste tråd till tjockaste rep. Naturligtvis för förtöjning och rigg men också det som behövs hemma, som flagglina eller kanske ett tjockt hamparep som trappräcke. Leverantörerna är Liros, Poly-Produkter, Swedish Rope

Skruvar och beslag

Rostfritt, mässing eller galvat. Schacklar, karbinhakar eller kaus. Skruv och bult. Många är de som glädjestrålande hittar vad de söker i vårt skruvförråd.

Gasol

Vi byter din tub. En mängd storlekar och även internationella kopplingar.

 Kläder och Skor

Marina kläder är funktionella, klassiska och snygga. De passar lika bra på båten som på bryggan. Hos oss hittar du välkända varumärken som PelleP, Helly Hansen, Sebago, Musto, Mousqueton, Dubarry, och Grundéns. Vi har också de fantastiska ulltröjorna från Guernsey och Norge.

Presentartiklar och heminredning

Från noggrant utvalda leverantörer hämtar vi vackra föremål i mässing och trä. Fina på båten men också intressanta för att ge hemmet en marin touch. 

Vi har också de trevliga fyrmuggarna och annat för köket i fräsch design.

Fotogenlampor

Mysigare ljuskälla finns inte! Vi har många varianter från Karlskrona Lampfabrik, DHR och Dietz. Det är också hos oss som du hittar alla tillbehör till din egen fotogenlampa; vekar, linjeglas, brännare, kupor och skärmar

Antikviteter

Många av våra gäster upplever vår antika avdelning nästan som ett museum och går länge och njuter. Det är en alldeles speciell själ i väl använda trädetaljer där tidens tand gjort tydliga avtryck.

Vår antika avdelning är en av landets största och utbudet varierar ständigt. Är du intresserad av nautiska föremål, så titta in ofta och du är lika välkommen för att sälja som för att köpa.